
Oxpera
Beskrivelse
Teo Musso, der er faderen til Baladin-øl, elsker at eksperimentere og sætter ikke grænser for udforskningen af smag. Oxpera er blevet til i samarbejde mellem Baladin og en lille lokal italiensk producent af traditionel balsamicoeddike samt andre eddiker med lang gæring.
Oxpera har en intens kobberfarve, oplivet af en fin perlage og med en hætte af let og forsvindende skum i en sløret hvid farve. I næsen er der tydelige antydninger af wienerbrød og kandiseret panettone (sødt italiensk brød), behagelige friske balsamiconoter fra øleddike samt delikate kornaromaer.
Ved den første slurk overrasker den med sin renhed og kompleksitet af aromaer. Den eddikeagtige note ledsages straks af søde hints af tør pasta og malt. For at fuldende rejsen finder vi en perfekt og ren bitter, let garvesyre- og træagtig nuance, som kan tilskrives de tønder, hvor malteddiken har været lagret i lang tid.