Cookie- og privatlivspolitik

Denne side beskriver, hvordan der anvendes cookies på dette website, og hvordan personlige oplysninger behandles.

1. Cookies

Denne Cookiepolitik gælder kun for bestselection.dk. Ved klik på funktioner, der navigerer til andre websites har Best Selection A/S ikke ansvar for eller kontrol over, hvilke cookies, der anvendes.

1.1. Hvad er en cookie

En cookie er en lille tekstfil, som et website gemmer på din computer eller dit mobiludstyr, når du besøger sitet.

Cookies anvendes i dag på stort set alle websites. Alle websites i EU, der benytter cookies, er forpligtet til at informere om deres brug af cookies i et dokument som dette. En cookie er ikke et program og indeholder ikke virus.

1.2. Hvad anvendes cookies til

Når du besøger vores website, indsamles der oplysninger om dig, som bruges til at tilpasse og forbedre vores indhold.

1.3. Hvordan slettes cookies

Hvis du ikke ønsker, at der indsamles oplysninger, kan du til enhver tid slette de cookies, der ligger på din computer. Se i din browsers hjælpefunktion, hvordan du gør.

Hvis du sletter eller blokerer cookies, kan du risikere, at websitet ikke fungerer optimalt, samt at der er indhold, du ikke kan få adgang til.

1.4. Hvad bruger vi cookies til

Vi bruger cookies til:

  • At huske dine handlinger og indstillinger (såsom login, sprog, skriftstørrelse og andre indstillinger for visning) i en vis periode, så du ikke behøver at foretage indstillingerne, hver gang du går ind på sitet eller bevæger dig fra én side til en anden.
  • Trafikmåling og statistik over besøgendes brug af hjemmesiden.

1.5. Hvilke cookies bruges

Nedenfor kan du se hvilke cookies der anvendes af bestselection.dk og vores samarbejdspartnere.

Interne cookies
Vi bruger cookies til at styre en række funktionaliteter på sitet. Der anvendes en række af interne cookies, som sikrer, at websitet kan fungere. Dette omfatter cookies, som bruges til at holde styr på, hvilke produkter man har i indkøbskurven, som holder styr på hvilken valuta, der bruges i webshoppen, som husker, at brugeren har sagt ja til cookies og har accepteret aldersgrænser og/eller handelsbetingelser, som holder styr på hvilket sprog, siden skal vises i, og der bruges cookies til at forbinde brugeren til server-side session data.

Herudover anvendes cookies til at registrere, om brugeren har fået vist pop-ups eller har deltaget i afstemninger og konkurrencer.

Vælger du helt at slette dine cookies, kan du således risikere at få sådanne pop-ups vist igen ved et senere besøg.

Ligeledes bruger vi cookies til at gemme informationer fra din indkøbskurv. Skulle du på et senere tidspunkt forsætte et afbrudt køb, gemmes indholdet af din indkøbskurv i en cookie, således at du kan vende tilbage til den bestilling, du var igang med.

Der gemmes eller registreres ingen følsomme betalingsoplysninger i cookies eller på anden vis.

Indlejrede cookies fra andre websites
Sider på dette site kan rumme indlejret indhold, for eksempel video, billeder, kort og lignende. Indlejret indhold fra andre websites opfører sig præcis som, hvis gæsten besøger det andet website.

Disse websites kan indsamle data om dig, bruge cookies, indlejre yderligere tredjeparts-tracking og overvåge din interaktion med det indlejrede indhold, inklusive overvåge dine interaktioner med det indlejrede indhold, hvis du har en konto og er logget ind på det andet website.

Google Analytics
Tjenesten udbydes af Google og benyttes til at indsamle anonym statistik over brugernes besøg på sitet. Google Analytics benytter cookies til at genkende computeren, når sitet besøges gentagne gange. Denne anonyme statistik lagres på Googles servere, men indeholder ingen personfølsomme oplysninger. Læs mere om Googles behandling af de indsamlede data: https://www.google.com/analytics/learn/privacy.html?hl=da

Hvis du vil fravælge, at dine besøg bliver registreret hos Google Analytics, kan du benytte dette værktøj: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=da

Tredjeparter
Personoplysninger indsamlet igennem cookies videregives aldrig til tredjepart. Cookies, der anvendes af tredjepart, bruges udelukkende til statistik og trafikmåling.

2. Personoplysninger

Formålet med Best Selection A/S´s persondatapolitik er at forklare, hvordan vi indsamler, beskytter og anvender oplysninger, som kan henføres til en bestemt person.

2.1. Generelt

Denne persondatapolitik omfatter vores behandling af persondata, som indsamles om dig som kunde hos Best Selection A/S, når du bruger websitet/webshoppen under domænenavnet bestselection.dk, og som modtager af nyhedsbreve.

Når du besøger en side på Facebook eller Instagram, som administreres af Best Selection A/S, er denne side underlagt Facebooks datapolitik: https://facebook.com/privacy/explanation

Personoplysninger er alle slags informationer, der i et eller andet omfang kan henføres til dig. Når du benytter vores website indsamler og behandler vi en række sådanne informationer. Det sker f.eks. ved almindelig tilgang til indhold, hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev, deltager i konkurrencer, gør øvrig brug af services eller foretager køb via websitet.

2.2. Hvilke personoplysninger indsamler vi

Vi indsamler og behandler typisk følgende typer af oplysninger: Et unikt ID, tekniske oplysninger om din computer, tablet eller mobiltelefon, dit IP-nummer, købshistorik, oplysninger om dine aktiviteter herunder forespørgsler, bestillinger, interesser, fokusområder, søgninger m.v.

I det omfang du selv indtaster informationerne behandles desuden: Navn, telefonnummer, e-mail, adresse og betalingsoplysninger. Det vil typisk være i forbindelse med oprettelse af login eller ved køb.

2.3. Hvornår indsamler vi personoplysninger

Indsamlingen af personoplysninger sker, når du benytter dig af hjemmesiden og/eller webshoppen under bestselection.dk, og når du registrerer dig som modtager af vores nyhedsbrev.

Vi kan også modtage alle former for persondata og andre oplysninger om dig fra forretningspartnere.

Endeligt modtager og registrerer vi automatisk oplysninger i vores serverlog fra din browser, herunder bl.a. ip-adresser.

2.4. Hvorfor indsamler vi personoplysninger

Best Selection A/S har brug for at behandle persondata vedrørende dig for at kunne drive websitet bedst muligt.

For at håndtere en kundes ønsker og forespørgsler og for at kunne indgå aftaler med kunder er der behov for at behandle kunders kontaktdata (navn, adresse, e-mailadresse, telefonnumre).

Med henblik på at kunne udvikle og levere koncepter og produkter samt relaterede ydelser inden for områder, der relaterer sig til vin, øl, spiritus og deslige vil behandling af personoplysninger være aktuelt.

Personoplysninger bruges også til at administrere hvorvidt der er sket tilmelding til vores nyhedsbrev eller konkurrencer, at registrere dine køb og betalinger, samt at kunne levere de services, du har efterspurgt, som f.eks. at fremsende et nyhedsbrev.

Herudover anvender vi oplysningerne til at optimere vores services og indhold.

Personoplysninger kan også være nødvendige for at klarlægge vores produkter og ydelsers udbredelse.

Best Selection A/S forpligter sig til kun at behandle persondata i det omfang, det er nødvendigt for de ovenfor angivne formål.

2.5. Hvordan beskytter vi personoplysninger

Vi har truffet tekniske og organisatoriske foranstaltninger mod, at dine oplysninger hændeligt eller ulovligt bliver slettet, offentliggjort, fortabt, forringet eller kommer til uvedkommendes kendskab, misbruges eller i øvrigt behandles i strid med lovgivningen.

2.6. Hvor længe opbevares personoplysninger

Oplysningerne opbevares i det tidsrum, der er tilladt i henhold til lovgivningen, og vi sletter dem, når de ikke længere er nødvendige. Perioden afhænger af karakteren af oplysningen og baggrunden for opbevaring. Det er derfor ikke muligt at angive en generel tidsramme for, hvornår samtlige informationer slettes.

2.7. Sker der videregivelse af personoplysninger

Vi sælger ikke dine persondata til tredjemand.

Vi vil dog – hvis det er nødvendigt – videregive dine persondata til andre firmaer, personer eller myndigheder.

Hvis vi har opnået dit samtykke hertil, vil der kunne ske videregivelse af dine personoplysninger. Har du samtykket hertil, vil data om din brug af websitet, informationer om hvilke produkter du har bestilt m.v. kunne videregives til tredjeparter i det omfang, disse oplysninger er kendt.

Hvis vi er nødt til at dele oplysningerne for at kunne levere det produkt eller den tjeneste, som du har anmodet om, vil der kunne ske videregivelse af dine personoplysninger. Dette kan f.eks. være tilfældet, når videregivelse af navn, adresse, e-mail og telefonnummer til et fragtselskab er nødvendigt, for at levering af dine varer kan finde sted.

Hvis vi reagerer på stævninger, retsordrer eller andre retslige skridt, vil der kunne ske videregivelse af dine personoplysninger.

Hvis vi opdager, at dine handlinger ved brug af vores produkter og/eller tjenester er i strid med vores handelsbetingelser, denne persondatapolitik eller vores information om brugen af cookies og/eller den til enhver tid gældende lovgivning, vil der kunne ske videregivelse af dine personoplysninger.

Hvis vi er forpligtet til at videregive oplysninger i henhold til lov, vil der kunne ske videregivelse af dine personoplysninger.

Vi benytter herudover en række tredjeparter til opbevaring og behandling af data. Disse behandler udelukkende oplysninger på vores vegne og må ikke anvende dem til egne formål.

Vi anvender kun databehandlere i EU eller i lande, der kan give dine oplysninger en tilstrækkelig beskyttelse.

2.8. Hvilke rettigheder har du

Du har i medfør af Databeskyttelsesforordningens kapitel 3 en række rettigheder, som vil blive beskrevet herunder:

Hvis du vil gøre brug af dine rettigheder, kan du rette henvendelse til: Best Selection A/S, Østre Boulevard 29, 8930 Randers NØ, e-mail: bestselection@bestselection.dk

I. Din ret til indsigt
Du kan til enhver tid anmode os om at oplyse, hvilken specifik information vi har registreret om dig, og til hvilket formål informationen er blevet anvendt.

II. Ret til berigtigelse (rettelse)
Du har ret til at få urigtige oplysninger om dig selv rettet.

III. Ret til sletning
I særlige tilfælde har du ret til at få slettet oplysninger om dig, inden tidspunktet for vores almindelige generelle sletning indtræffer.

IV. Ret til begrænsning af behandling
Du har visse tilfælde ret til at få behandlingen af dine personoplysninger begrænset. Hvis du har ret til at få begrænset behandlingen, må vi fremover kun behandle oplysningerne – bortset fra opbevaring – med dit samtykke, eller med henblik på at retskrav kan fastlægges, gøres gældende eller forsvares, eller for at beskytte en person eller vigtige samfundsinteresser.

V. Ret til indsigelse
Du har i visse tilfælde ret til at gøre indsigelse mod vores eller lovlige behandling af dine personoplysninger. Du kan også gøre indsigelse mod behandling af dine oplysninger til direkte markedsføring.

VI. Ret til at transmittere oplysninger (dataportabilitet)
Du har i visse tilfælde ret til at modtage dine personoplysninger i et struktureret, almindeligt anvendt og maskinlæsbart format samt at få overført disse personoplysninger fra én dataansvarlig til en anden uden hindring.

Yderligere informationer om dine rettigheder kan findes i Datatilsynets vejledning om de registreredes rettigheder, som du finder på http://www.datatilsynet.dk.

2.9. Du kan klage til Datatilsynet

Du har ret til at indgive en klage til Datatilsynet, hvis du er utilfreds med den måde, vi behandler dine personoplysninger på. Du finder Datatilsynets kontaktoplysninger på http://www.datatilsynet.dk