Beskrivelse
Denne vin er produceret af 100% Grüner Veltliner-druer, der er dyrket i Krems i Østrig.
Det er en orangevin – også kaldet en skind-fermenteret hvidvin. Orangevin er lavet på grønne druesorter, som man normalt bruger til hvidvin. Men i stedet for kun at gære mosten, gærer man hele den knuste drue med skal og kerner (som man normalt gør til rødvin). På den måde trækker ekstrakt og farve fra drueskallerne ud i mosten. Resultatet er groft sagt en hvidvin med mørkere farve, fyldigere smag og en god tanninstruktur.
Det er en utrolig lækker vin med flot gyldengul farve med et orange skær samt intens duft af modne æbler og pærer. Smagen er let krydret, frisk og fyldig med skønne noter af ingefær og andre urter. Derudover er der god balance, moderate tanniner samt en lang og behagelig eftersmag.
Det er en skøn og harmonisk hvidvin, der er særdeles velegnet til krydret mad, karryretter samt de fleste asiatiske madretter.
Denne velafbalancerede orange hvidvin skal serveres afkølet og bør drikkes forholdsvis ung.