Milani Appassimento
Beskrivelse
Denne vin fra Rocca er produceret af et blend af druer, der er dyrket i Puglia-området på Italiens “hæl”.
Vinen er produceret på Appassimento-metoden, hvilket er en tørre-proces, som nok er mest kendt fra Amarone-vinene. Det går ud på, at en del af druerne tørres på vinstokkene, så farve, fylde og koncentration øges i den færdige vin og/eller at druerne efter plukning lægges til at tørre, så mosten inden i druerne koncentreres. På denne måde mister drueklaserne 40-50% af deres vægt og får en høj koncentration af sukker, alkohol og farve. Når druerne så presses, er mosten utrolig intens og kraftig.
Det er en elegant vin med intens rubinrød farve samt kompleks duft af modne røde frugter, kirsebær og blommer i alkohol. Smagen er let krydret, fyldig, men samtidig blød, rund og varm med noter af chokolade og tobak efterfulgt af en lang og behagelig eftersmag.
Denne harmoniske og velstrukturerede vin er særdeles velegnet til vildt, rødt kød, lam, pasta- og grillretter samt smagfulde oste, men er også perfekt som meditationsvin.
Det er en vin, der kan drikkes nu og 5-6 år efter høståret.
Priser
- 95 point af Luca Maroni