Bertani Domains, som blev grundlagt den 1. januar 2014, er en af de mest fremtrædende grupperinger inden for den italienske vinindustri. Gruppen består af vinhuse, som ikke kun har skrevet vindyrkningshistorie i deres respektive regioner, men som også i dag er nogle af de mest innovative vinhuse på den internationale vinscene.
Fælles for alle vinhuse i Bertani Domains er, at de hver eneste dag arbejder hårdt for at sikre, at de producerer de mest eksklusive, stilfulde, unikke, stilistisk forskellige og mest autentiske vine, som er total tro mod den enkelte regions terroir og druetyper.
Bertani Domains består bl.a. af disse vinhuse:
• Bertani i Veneto
• Trerose i Toscana
• San Leonino i Toscana
Bertani, som er et af de bedst kendte og mest legendariske vinhuse i Veneto, Italien, blev grundlagt i 1857 af brødrene Giovan Battista og Gaetano Bertani.
Det var Bertani, der i midten af det 20. århundrede købte Tenuta Novara i Valpolicella Classico og efter et halvt århundredes studier producerede ”vinen”, som skulle kunne holde evigt. Dette var starten på Amarone – den ikoniske vin fra dette område – som blev produceret første gang i 1958.
Hos Bertani bliver respekten for traditionerne på fornemste vis kombineret med innovation samt god forretningssans, hvilket gør det muligt at opnå vine af den højeste kvalitet.
Bertani er i dag et yderst solidt vinhus, som råder over mere end 200 hektar vinmarker i de bedst egnede vinområder i Veneto. Bertani har en konstant stigende distribution i både Europa og resten af verden.
Bertani er et vinhus i særklasse – ikke kun i Veneto og Italien, men i hele verden. Et ægte ikon for italiensk vin.
Beskrivelse
Bertarose er en historisk Bertani-vin, som er blevet produceret siden 1930’erne. I dag har den fået en moderne makeover for at fremhæve de friske og behagelige karakteristika, som de fleste vinelskere ønsker og forventer af en rosévin.
Denne vin er produceret af druerne Molinara (75%) og Merlot (25%), som er dyrket i området omkring Gardasøen i regionen Veneto i Norditalien. De to druesorter er vinificeret og har gæret hver for sig.
Efter endt gæring er de to druesorter blevet blandet, og vinen har udelukkende været lagret på ståltanke for at bibeholde så megen frugt som muligt.
Det er en elegant rosévin med flot lyserød farve samt frisk duft af granatæble og ribs med noter af hvide blomster. Smagen er fyldig med god balance mellem syre og frugt samt en fremragende eftersmag.