Metodo Classico
Beskrivelse
Alle Baladins øl gennemgår en ekstra gæringsproces i flasken, men med denne øl blev konceptet taget til det ekstreme, hvor man ville udforske de allerdybeste hemmeligheder og skjulte nuancer, som denne teknik kunne frembringe. I 2008 blev der planlagt 3 langtidsgæringscyklusser, som hver varede 2 år og det fandt sted hos vinproducenten Fontanafredda. Metoden kaldes ”Metodo Classico” og stammer fra vinverdenen, men kan nemt tilpasses til ølproduktion. Der gøres ikke brug af biprodukter fra vin såsom druer, saft eller gær. I 2014 blev øllen hældt på flaske og skulle derefter hvile i 18 måneder. Det har været en lang proces med mange overraskelser og følelser.
Resultatet blev en fantastisk øl med et højt alkoholindhold og en fin perle. Men der bliver ikke afsløret meget om øllen, da man selv skal opleve den. Denne øl vil garanteret overraske og falde i god smag allerede fra første tår.
Priser
- Bedste bryggeri i Italien, 2016 på www.ratebeer.com
- Årets bryggeri i Italien i 2013, 2014 og 2017 ved ”Birra dell’anno”