Château-Chalon
Beskrivelse
Den franske vinregion Jura er lille i størrelse, men stor i sin bemærkelsesværdige mangfoldighed. Jura strækker sig over ca. 80 kilometer i det østlige Frankrig mellem Bourgogne og grænsen til Schweiz.
Château-Chalon er på trods af navnet ikke et slot, men en smuk, gammel by og de fire kommuner, der ligger rundt om den. Châtau-Chalon består af ca. 50 hektar, hvor druen Savagnin dominerer, og der udelukkende produceres Vin Jaune, som er den oxiderede ”gule vin”, der har gjort Jura kendt verden over.
Vinen Vin Jaune gennemgår en speciel “hinde”-modningsteknik for at producere sin uvurderlige nektar. Når gæringen er afsluttet, lagres vinen på egetræsfade i mindst 6 år og 3 måneder uden indblanding. Denne proces respekterer vinens naturlige fordampning og får en tynd hinde af gær til at udvikle sig på overfladen, som beskytter mod yderligere iltning – men ikke før vinen allerede har fået et oxideret præg og en gylden farve. Det er det, der langsomt opbygger vinens berømte ‘gule smag’ med komplekse aromaer af valnødder, mandler og krydderier. Efter lagring tappes den nektar, der er kommet ud af processen, i små buttede flasker (clavelins), som er specielt designet til Vin Jaune, indeholdende 62 cl (det er det, der er tilbage af en liter Savagnin efter den lange lagring).
Denne vin er produceret af 100% Savagnin-druer, der er dyrket og håndplukket i Jura i Frankrig.
Det er en kompleks og helt speciel nøddeagtig vin med flot gul farve med et gyldent skær. Vinen byder på en henrivende duft med noter af valnødder, vilde champignon og krydderier samt en kompleks, elegant og velstruktureret frugtsmag med noter af tørret frugt, karry, safran og valnødder efterfulgt af en lang og vedvarende eftersmag.
Yderligere information
Producent | |
---|---|
Land | |
Region | |
Type | |
Årgang | 2012 |
Druer | 100% Savagnin |
Restsukker | < 2,0 g/l |
Volumen (cl) | 75 cl |
Kolli | 6 |